Каптованець Мар'ян Романович

Дата народження: 29.06.1989
Дата загибелі: 22.11.2016
Звання: Молодший сержант
Позивний: "Молодий"
Підрозділ: 54-й окремий розвідувальний батальйон
Місце проживання: Розділ, Львівська область, Україна
Місце загибелі: Широкине, Донецька область, Україна

Молодший сержант, розвідник 54-го окремого розвідувального батальйону.

Взимку 2015 року долучився до 8-го окремого батальйону «Аратта» ДУК ПС (пізніше УДА), коли бійці батальйону тримали свої позиції в Широкиному.

2016 року разом з кількома добровольцями УДА почав службу в ЗСУ.

Загинув під час бойового зіткнення між селами Широкине та Водяне (Волноваський район) Донецької області, неподалік Маріуполя, ще двоє дістали поранення.

Тяжко поранений розвідник Руслан Пустовойт (позивний «Павук») доправлений до лікарні Мечникова у Дніпро. Він розповів, що разом із двома побратимами розвідники, під час перевірки території, натрапили на засідку. Ворожа ДРГ зайшла на контрольовану Україною територію. Бійцям вдалося вчасно помітити керовану міну МОН, але ворог одразу відкрив кулеметний вогонь. Руслана, який стікав кров'ю, інший боєць, поранений у руку, ніс на собі майже кілометр. А Мар'ян загинув, його тіло вдалося забрати лише 28 листопада.

1 грудня воїна поховали у рідному Роздолі.

Неопубліковане інтерв'ю

Указом Президента України № 48/2017 від 27 лютого 2017 року, "за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Версія для друку

Написати родині Додати інформацію
Показати: