Труханський Ростислав Олександрович

Дата народження: 25.05.1996
Дата загибелі: 04.03.2017
Підрозділ: 72-га окрема механізована бригада
Місце проживання: Новий Розділ, Львівська область, Україна
Сім'я: Бабуся

Військовослужбовець ЗСУ. 

Займався спортом і брейкдансом. На відкритому чемпіонаті Нового Роздолу з вуличної гімнастики здобув медаль у категорії «фрістайл».

Закінчив місцевий ліцей будівництва та побуту за спеціальністю автослюсаря. Мріяв про власний автомобіль. Коли по закінченні ліцею отримав матеріальну допомогу як сирота, витратив її на придбання старенької машини.

Дуже хотів стати військовим.

В 2016 році підписав контракт, проходив підготовку у 184-му Навчальному центрі в Старичах.

Згадує Майор Олександр Іваненко, заступник начальника відділення оперативного забезпечення по роботі з особовим складом 184го Навчального центру Національної академії Сухопутних військ:

На строкову службу ідуть у 20, а він у 19 років підписав контракт на службу у ЗСУ. Дуже хотів вчитися армійської справи. Готувався до неї як професіонал – сам придбав собі тактичні рукавиці. Казав мені, що голими руками буде рвати “сєпарів”.

Життєрадісний хлопець був. Коли чув музику, пританцьовував. Друга його любов – собаки. Няньчився зі своєю улюбленицею Багірою, як з дитиною. Рибу з їдальні для неї приносив…

Надзвичайно любив свою бабуню, яка була йому опікункою. Просив у командира дозволу поїхати у звільнення до Нового Роздолу, щоб привітати найріднішу з днем народження.

Наприкінці лютого дістав важкі поранення в промзоні м. Авдіївка (Донецька область). Вибухом міни хлопцеві перебило обидві ноги, їх довелося ампутувати, осколками було посічене все тіло, проникаюче поранення у живіт.

З мобільного шпиталю доставлений до м. Дніпро. Вранці 4 березня помер в обласній лікарні ім. Мечникова.

Похований в Новому Роздолі.

Ростик понад усе любив танцювати брейк-данс…

В останню дорогу провели 20-річного бійця Ростислава Труханського

Ховали 20-річного воїна за козацьким звичаєм

Версія для друку

Написати родині Додати інформацію
Показати: