Радивілов Роман Юрійович

Дата народження: 14.02.1984
Дата загибелі: 18.12.2016
Звання: Солдат
Позивний: "Гюрза"
Підрозділ: 54-та окрема механізована бригада
Місце проживання: Дергачі, Харківська область, Україна
Місце загибелі: Калинівка, Донецька область, Україна
Сім'я: Мати

Солдат, гранатометник 1-ї штурмової роти «Вовки Подолянина» (ДУК ПС) 1-го батальйону 54-ї окремої механізованої бригади.

Воював в першому складі ДУК ПС з жовтня 2014 року, 4-й взвод 2-а штурмова рота. 

Брав участь в боях за Піски та Донецький аеропорт. 2015 року, отримавши опіки під Волновахою та після другої контузії, тимчасово повернувся додому.

Перебуваючи на лікуванні, брав активну участь в громадських акціях, був активістом ГО «Деркачівська альтернатива» та руху «Вільні люди».

Восени 2016 уклав контракт і повернувся на фронт до своїх побратимів у 54-ту бригаду ЗСУ, в підрозділ "Вовків Подолянина”. 

Починаючи з 5:50 18 грудня 2016 року, в районі «Світлодарської дуги», після тривалої артилерійської підготовки із застосуванням мінометів та ствольної артилерії, російсько-окупаційні війська намагалися вибити передові підрозділи сил АТО із займаних позицій та здійснити обхідний маневр в напрямку смт. Луганське.

Відбиваючи атаки противника, українські воїни здійснили контратаку і зайняли дві нові позиції поблизу окупованого села Калинівка.

В боях загинули п'ятеро захисників, понад 20 дістали поранення, травми і контузії, один зник безвісті. Потужні обстріли тривали протягом всього дня.

Роман загинув у бою за висоту «Варяг».

Похований Роман на Алеї Слави в центрі м. Дергачі.

Шість цифр, які приголомшили нас всіх

У бою біля Дебальцево загинув наш побратим, військовий 54 бригади

Вічна пам'ять Герою! В бою біля Дебальцево загинув військовий 54 бригади Збройних сил України Роман Радивілов

Полеглі герої Світлодарської дуги

Указом Президента України № 580/2016 від 29 грудня 2016 року, "за особисту мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Версія для друку

Написати родині Додати інформацію
Показати: